LC Oulu/Myllyoja-Haapalehto, LC Oulu-Uleåborg ja Oulun tuomiokirkkoseurakunta lahjoittivat kansainvälisenä diabetespäivänä

LC Oulu/Myllyoja-Haapalehto, LC Oulu-Uleåborg ja Oulun tuomiokirkkoseurakunta lahjoittivat kansainvälisenä diabetespäivänä ke 14.11. urkuri Maija Tynkkysen cembalo- ja urkukonsertin tuoton yhteensä 2 150 euroa käytettäväksi Oulun yliopistollisen sairaalan lasten ja nuorten klinikan diabetes- ja syöpäpotilaiden hyväksi.

Ylilääkäri Päivi Tapanainen iloitsi siitä, että diabeteslapset ja -nuoret huomioitiin tässä tukilahjoituksessa. ”Diabetes-tiimissämme ilo oli käsinkosketeltava.” Tapanainen totesi myös, että vuosittain OYS:ssä todetaan 50-60 lapsuusiän diabetestapausta. Lions-järjestöjen puheenvuoron käyttänyt Seppo Saarela totesi, että hyväntekeväisyyskonserttia oli ilo järjestää. ”Diabeteksen ehkäisy ja diabetes-ja syöpälasten ja -nuorten perheiden tukeminen on yksi Lions-järjestön viidestä palvelukokonaisuudesta. Urkuri Maija Tynkkysen ideasta lähtenyt konsertti ja palvelukokonaisuutemme osuivat kohdilleen ja kun saimme lastenklinikalta hyväksynnän hankkeelle, konsertti oli ilo järjestää.”

Lahjoituksen ottivat vastaan Lasten ja naisten tulosalueen johtaja ylilääkäri Päivi Tapanainen ja vs. osastonhoitaja Mari Sipilä. Lahjoittajien puolelta paikalla olivat urkuri
Maija Tynkkynen, LC Oulu/Myllyoja-Haapalehto-klubista presidentti Anita Sotkasiira,
Lion Leena Saarela ja Lion Seppo Saarela sekä LC Oulu-Uleåborg- klubista presidentti Ulla Karppinen ja Lion Eine Pirilä.